19 Mayıs 2014 Pazartesi

BAYRAMLAR EĞLENCE DEĞİL İDRAK ZAMANLARIDIR...

Partiler, düğünler, şenlikler acılı günlerde ertelenebilir.
Ama zihinlerimizdeki takvimlerde çocukluğumuzdan bu yana yer bulan bayramları kaldırmak ve ertelemek mümkün değildir.
Zira bayramları bayram yapan neşesi ve eğlencesi değill anlamları ve sembolize ettiği değerlerdir.

Nasıl ki dini bayramlar cenazesi olan evlere dahi usulca girer, acıyla harmanlanarak kutlanmaya devam ederse milli bayramlar da öyledir. Öyle de olmalıdır. Çünkü bayramlar yaslı yüreklere bile direnme gücü verir. Umut verir. Bir şeyleri değiştirmek için cesaret verir. 

"Birlik ve beraberlik" sözünün hayata geçtiği günlerdir bayramlar. Stadyumlarda her kesimden insanın toplanıp çocuklarını ortak bir gururla izlemesine vesiledir. Birlikten kuvvet doğduğunun dosta düşmana gösterilmesidir. Ne kadar sıkı kavga etmiş olursa olsun her partinin medenice el sıkışmasıdır. Beyaz bir bayrak gibidir bayramlar. Ruhları tazeler, göz yaşlarını siler. Sevgiyi ve umudu yıpranmış gönüllerde yeniden inşa eder.

Ertelenemez, iptal edilemez bayramlar... Onlar zihnimizde nakşoldukları tarihte her yıl yeniden idrak edilmeyi bekler. Acılarla harmanlanarak da olsa, göz yaşlarıyla yıkanmak zorunda da kalsa. Bayramlar birlik ve beraberliğin meşalesidir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı gönülden kutluyorum sevgili gençler ve genç kalmaktan asla vazgeçmeyenler...

Saygılarımla...

1 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım. Bayram millet olma bilinci ve birlik olmamızın inancı, ümidi ve nüvesidir. Milli bayramlar da bir anlamda dini kimlik kazanır. Kutsallığı da varolma mücadelesinin dinamosudur. Bayramını tebrik ediyorum. Blog yazıları önemlidir. Sekteye uğretmayalım vesselam.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizle katkıda bulunmak ister misiniz? Doğrudan buraya yazabilir, veya yazarın kendisine lerzanozder@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Yeni yayın eklendiğinde haberdar olmak isterseniz google+ ikonunu tıklamanız yeterlidir.